Δίαιτα 7 ημερών

Πώς γίνεται να χάσω κιλά μέσα σε 7 ημέρες;

Η δίαιτα 7 ημερών, είναι δημοφιλέστατη, κυρίως από γυναίκες, και κυρίως αρχές καλοκαιριού.<!-- pagebreak --> Υπόσχεται γρήγορη απώλεια κιλών, από τα οποία τα περισσότερα που χάνουμε είναι υγρά (νερό). Κατακρίνεται στον επιστημονικό κύκλο, λόγω της ελάχιστης πρόσληψης θερμίδων, και ιδιαίτερα πρωτεϊνων.

Η δίαιτα 7 ημερών εστιάζει στην εναλλαγή ομάδων τροφίμων καθημερινά, χωρίς να στερούμαστε την ποσότητα. Με το πέρας των 7 ημερών, θα πρέπει να αρχίσουμε να ισορροπούμε την διατροφή μας αναμιγνύοντας τις ομάδες τροφίμων που ορίζει η δίαιτα. Ακολουθεί το ημερίσιο πρόγραμμα 7 ημερών:

Δευτέρα

Την πρώτη ημέρα της δίαιτας, τρώμε μόνο φρούτα, χωρίς περιορισμό σε ποσότητα (σε λογικά πλαίσια), αλλά αφήνουμε εκτός τις μπανάνες.

Τρίτη

Τρώμε λαχανικά ωμά, βραστά ή σε σούπα, χωρίς περιορισμό σε ποσότητα (σε λογικά πλαίσια).

Τετάρτη

Κάνουμε μια μίξη του μενού της Δευτέρας και της Τρίτης.

Πέμπτη

Τρώμε 5 μπανάνες (τις οποίες στερηθήκαμε τις 3 προηγούμενες ημέρες), και πίνουμε 5 ποτήρια γάλα πλήρες.

Παρασκευή

Τρώμε τέσσερα γεύματα που αποτελούνται από λίγο (λιγότερο από 80 γραμ. ψημένο) κοτόπουλο, μοσχάρι ή ψάρι και πολλά πράσινα λαχανικά.

Σάββατο

Όπως την Παρασκευή.

Κυριακή

Όπως την Παρασκευή.

Με το πέρας της δίαιτας 7 ημερών, φροντίζουμε να έχουμε μια σωστή και πλήρη διατροφή, και δεν επαναλαμβάνουμε την δίαιτα, ακόμα και αν δεν επιτύχαμε το αποτέλεσμα που περιμέναμε!

Πρίν επιχειρήσουμε οποιαδήποτε δίαιτα, συμβουλευόμαστε τον διαιτολόγο μας!